Članovi

Ubi concordia, ibi victoria.

Matko Lendler

Rođen je u gradu na četiri rijeke godine gospodnje 1992. Još kao mladić napušta obitelj i svoj dom u Karlovcu te kreće na sjever u potrazi za zlatom i pustolovinama. Nakon mnogo godina lutanja postaje član Reda srebrnog zmaja u kojem zbog svojih iznimnih vještina u baratanju lukom i strijelom ubrzo biva promaknut u vođu streličara. Priča se da jednom prilikom pogodio medvjeda strijelom točno u oko i time spasio i osvojio srce jedne prelijepe djeve. Odnedavno ima čin Velikog meštra (predsjednika) i oružara reda.

Marin Novoselac

Rođen u gradu Monzi kao sin jedinac ocu stolaru, djetinjstvo je proveo u strogom, ali pravednom odgoju učeći vještine obrade drveta pod brižnim okom svoga oca. Kao dijete izražavao je sklonosti prema borbi i oružju te sanjario o slavi i osvajanjima. Igrom slučaja (ili zbog toga što mu je otac poznavao mnoge utjecajne osobe) odlazi u Milan na vojnu obuku gdje se zapošljava kao gradski čuvar u službi obitelji Visconti. Za vladavine vojvode Giana Galeazza Viscontija sudjeluje u sukobima koji su trebali dovesti do ujedinjenja Italije te upoznaje i pridružuje se Redu Srebrnog Zmaja. Odnedavno obnaša dužnost Kaštelana (dopredsjednika) reda.

Vlado Baraščuk

Osoba mnogih talenata o čijem se porijeklu malo zna. Strog, ciničan i sarkastičan, ali ipak odan i pravedan prema onima koji to zasluže. Navodno je bio plaćenik regrutiran od strane Crkve u redove Inkvizicije i poslan u hrvatske krajeve u lov na osmanske špijune i heretike. Nakon što je došao u sukob s poslodavcima, priređena mu je zasjeda na Kaptolu odakle jedva izvlači živu glavu. Sklonište pronalazi u susjednom Gradecu i Redu srebrnog zmaja odakle nastavlja planirati osvetu onima koji su ga izdali.

Mihael Petrik

Prvi ulazi u bitku i zadnji iz nje izlazi. U slučaju pobjede prebire opremu palih protivnika, dok se blizu neizbježnog poraza sklupča i glumi mrtvaca. Pridružuje se Redu Srebrnog Zmaja godine gospodnje 2019. jer smatra kako može napraviti veliki doprinos svojim ratnim vještinama. Može ga se čuti dok priča u snu kako svojom rukom uništava utvrde dok sve vojske strepe. Neki gube živce na samu pomisao o njemu, dok drugi vide inspiraciju neslomljiva duha.

Ivan Lončarević

Lutajući besciljno bespućima svoje rodne Slavonije, mladi Ivan , rođen godine Gospodnje 1996., bježi od svoje plemićke obitelji Lončarevića i prisilnog braka, smatrajući kako još mora tražiti svoje mjesto pod suncem. Put ga dovodi u prijestolnicu Hrvatske, grad Zagreb, gdje se pridružuje udruzi 2013. godine kako bi naučio tajne raznih srednjovjekovnih zanata, te borbom stekao slavu svojem imenu.

Filip Gudan

Podrijetlom iz šumovitog Gorskog kotra, osuđen na život u kraljevskom gradu, na svijet došao godine gospodnje 1995. Što god rekao tko je i što je, nemojte mu previše vjerovati - ta se priča mijenja uvijek sa svakim novim bojem i svakim novi krajem u koji ovaj hebrejski skitnica i plaćenik dođe. Unatoč svemu, diči se svojim umijećem kuhanja i rukovanja mačem. U Red Srebrnog Zmaja dolazi godine gospodnje 2019. te se čini da je među ovom bandom pronašao svoj dom. Kaže da je tu siguran od "prijatelja sa istoka" ma štogod mu to značilo.

Juraj Kukić

Kroz gustu posavsku maglu i uz zelenilo livada na kojima konji slobodno pasu, stiže Juraj. Skromnog podrijetla, kombinacija ličkog ponosa i posavskog prkosa. Spreman za boj, ali i vrsni poznavatelj povijesti hrvatskog naroda i udružni heraldičar koji brani boje Reda Srebrnog Zmaja

David Ivan Paljević

Čovjek s puno imena, ali jednom personom, rođen godine gospodnje 2000., nepoznatog podrijetla jer svako ime s kojim se predstavi nosi novo mjesto. Ne zna se je li sretniji s pivom ili s oružjem u ruci, ali očito zna piti bolje nego se boriti. Ušao je u Red Srebrnog Zmaja godine gospodnje 2021. te se brzo priviknuo na plaćenički život i ulogu oružarovog pomoćnika.

Tin Grgec

Ovaj kmet odrastao je na zapadnim obroncima Moslavačke gore po kojoj ga je otac od malena vodio u potrazi za zmajevim tragovima. Nakon što je odrastao proputovao je dobar dio staroga svijeta u potrazi za zmajevima, a potraga ga je godine gospodnje 2021. dovela do Reda Srebrnog Zmaja. "Bumo si dobre, bum ti potočil, nebumo si dobre, bum te potočil."

Branimir Vardaj

Za prijatelje zvan Ico. Jednom riječju pravi prazmaj; član Udruge prije njenog postojanja. Vitez lutalica, majstor u obradi kože, umjetnik u duši – zmaj od čovjeka!

Hrvoje Pavličić – Hrc

Ako je izgubio na viteškom turniru, pije da zaboravi; ako je pobijedio u bitci, pije da proslavi; a ako se ništa ne događa, pije da bi se nešto dogodilo. Velika srca, relativno bistra uma (unatoč pokojoj kapljici) i oštrog mača ovaj reinkarnirani vikinški ratnik se kroz razne pohode na Kaptol brzo prometnuo u jednog od iskusnih vođa obrane Gradeca. Trenutno skuplja plaćenički danak u Redu srebrnog zmaja kako bi otplatio dug krčmarima.

Jakov Gavran

Iz plemenite obitelj Gavrana ,vještinama mača luka i sjekire se bavi više od 12 godina , član glumačkih trupa i streličarskog reda, njegova vještina s oružjem se može jedino mjeriti s njegovim egom. Plemenite boje njegova grba su zelena i smeđa a simbol je zlatna vjeverica.

Top crosschevron-down