Renesansni sajam u Koprivnici

Osmo po redu izdanje Renesansnog festivala u Koprivnici prekinuto je iznenadnim pljuskom, ali to nije narušilo cjelokupni pozitivni dojam koju su svi posjetitelji mogli doživiti prošli vikend.
Kako smo već i najavili članovi Reda srebrnog zmaja, u suradnji s Večernjim listom, održali su u subotu popodne streličarsko natjecanje za sve zainteresirane posjetitelje festivala.
Pobjednik nagradnog streličarskog turnira pod nazivom “Postani Večernjakov vitez”,  bio je Filip Korotaj iz Varaždina, koji je osvojio repliku srednjovjekovnog mača (kojeg je sponzorirala udruga Red Srebrnog Zmaja) te jednogodišnju pretplatu na magazin Vojna povijest (dar redakcije Večernjeg lista). Drugo mjesto osvojio je Dario Kurtak, također iz Varaždina, a treće mjesto Mario Medvedović iz Zadra, koji su osvojili tromjesečne pretplate na Vojnu povijest te autentčne, kožne štitnike koje su streličari koristili kao zaštitu za podlakticu prilikom ispaljivanja strijela. Štitnici su unikatni rad dugogodišnjeg člana Udruge, našeg kožara, Branimira Vardaja. Po završetku glavnog natjecanja, svi sudionici, mogli su se natjecati u gađanju “zmajeva oka”. Svaki sudionik, dobio je po jednu strijelu (jedan pokušaj) s kojom je imao priliku ostvariti “savršeni” pogodak koji bi ga svrstao u sam vrh streličarske elite. Pobjednica koja je pogodila u samu sredinu “zmjeva oka” je Valerija Rašić. Čestitamo svim pobjednicima!

03/09/2013 | Kategorija: Galerija,Turniri - slike

Nema komentara :

Trenutno nema komentara.

Komentirajte

Morate biti prijavljeni kako biste mogli komentirati.