[Turniri] Međunarodni viteški turnir u Svetoj Heleni 2011

RSZ zastava na bojnom poljuRed Srebrnog Zmaja, kako smo i najavili, i ove je godine gostovao je na Međunarodnom viteškom turniru u Svetoj Heleni, u subotu i nedjelju 21. i 22. svibnja 2011., a u organizaciji Vitezova Zelingradskih. Posjetitelje je dočekao ogromni opsadni logor brojnih hrvatskih i inozemnih udruga za srednjovjekovnu oživljenu povijest  (Vitezovi Zelingradski iz Sv. Ivana Zeline, Red Srebrnog Zmaja iz Zagreba, Družba vitezova Zlatnog kaleža iz Stubice, Red vitezova Ružice grada iz Orahovice, Dubovački streličari iz Karlovca, Praškocijeve haramije iz Koprivnice, Vitezovi Vranski iz Pakoštana, Aureus Unicornis iz Zagreba, Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet iz Mađarske, Crux Alba iz Mađarske, Mathias Rex iz Mađarske, Mare Temporis iz Mađarske, Ursus iz Slovačke, Klati Vitez iz Slovenije, Beli Volk iz Slovenije i drugi).

 

Za dvodnevne opsade utvrde Bernardina Frankopana, organiziran je i viteški turnir u primirju i to prvi Grand Melee 5 vs. 5 u Hrvatskoj. Sudjelovala su 4 tima, tim Vitezova Zelingradskih, tim Aureusa Unicornisa, tim Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet i tim Reda Srebrnog Zmaja. Svaka ekipa sudjelovala je  s po pet sudionika koji su bili naoružani ili duge mačeve ili kratkima sa štitom. U prvoj borbi prvog kruga borili su se Vitezovi Zelingradski i ZHHE (dvije borbe). ZHHE je pobijedio.  U drugoj borbi prvog kruga borili su se tim Aureusa Unicornisa i Red Srebrnog Zmaja (dvije borbe). Red Srebrnog Zmaja je pobijedio. U drugom, finalnom krugu sukobili su se ZHHE i Red Srebrnog Zmaja i nakon iznimno zanimljive tri borbe pobjedu je s konačnim rezultatom 2:1 u borbama odnio Red Srebrnog Zmaja iz Zagreba. Naši vitezovi su počasno pozdravili publiku i svoje navijače, a dopredsjednik Vitezova Zelingradskih je čestitao i u ime organizatora uručio plaketu za pobjedu prvog Grand Melee turnira u Hrvatskoj, koju je u ime Reda Srebrnog Zmaja preuzeo kapetan RSZ tima.

U subotu navečer je održan velika bitka s vatrenom opsadom grada. U nedjelju je održan i streličarski turnir. U ova dva dana posjetitelji su mogli vidjeti brojne viteške skupine, njihove različite i bogate opreme i predstave te osjetiti duh srednjeg vijeka u njegovoj punoj ljepoti.  Sveta Helena zasluženo nosi ime najvećeg i najboljeg hrvatskog međunarodnog viteškog turnira i srednjovjekovnog festivala.

 

Prilažemo vam i bogatu galeriju fotografija čija je autorica Maja Homen, fotograf i dugogodišnja prijateljica naše Udruge, koja je uhvatila Melee i još neke trenutke ovogodišnjeg turnira u Svetoj Heleni svojim specifičnim načinom gledanja.

 

 

05/06/2011 | Kategorija: Turniri,Turniri - slike

Jedan komentar :

Komentirajte

Morate biti prijavljeni kako biste mogli komentirati.